fbpx

Pokop Pusta

Pokop Pusta
Duration:
Location: od Žajfn'ce do mostu čez Cerkniščico

Najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem z ognjeno – mokrim koncem.

»Kar je trejba, je trejba«. Tudi tokrat bomo morali na pepelnično sredo našega dragega Pusta pokopati. Umrl bo od dolgčasa, ko si bo na pustni torek ogledal ponovitev TV Čohovo.

Pustni pogreb je najstarejša pustna prireditev v Cerknici. Baje so od pamtiveka kurili pusta na mostu. Menjali so se pusti, ljudje, mostovi in države, a tradicija ostaja. Letošnje leto bomo Pusta na zadnjo pot ponovno pospremili izpred Pustne hale. Vežica se je v letu 2013 po dolgem času spet vrnila na sam začetek – k Žajfnici. Posmrtni ostanki bodo od tam potovali do mesta, kjer Cesta 4. maja čez Cerkniščico gre.

Sledi seveda kurjenje in utopitev, da se iz ubogega Pusta iztisne še tisto malo življenja, ki bi v njem utegnilo ostati. Njegovi posmrtni ostanki bodo odplavali vse do Črnega morja.

Pogreb pusta v Cerknico spet vrne »posvetno« oblast, saj se ji Župan Butalski v silni žalosti odreče. Ogenj, ki so ga na debeli četrtek coprnice prinesle iz Slivnice pa pogoltne vse, kar je ostalo od teden dni dolgega norenja.

Twitter

Youtube