PUSTNA ZABAVA z Modrijani

PUSTNA ZABAVA z Modrijani
Duration:
Location: šotor pri Žajfnici v Cerknici

Ugotovitev, da Butalci potrebujejo zabavo tudi v petek, se je že pred časom izkazala kot pravilna. Tako bo tudi letos na sporedu tradicionalna petkova pustna zabava.

Ker je igrišče ob Osnovni šoli Cerknica (dosedanje prizorišče pustnih zabav) ograjeno skoraj kot Kolpa, se šotor seli k Žajfn’ci. In počasi se cel pust premika tja, od koder se je že v pamtiveku pričenjal pustni pogrebni sprevod. Najprej je šla tja pustna hala, nato pogreb, zdaj pa še obe pustni zabavi. Še malo, pa se bo še karneval začel kar tam in šel po potoku do jezera…

Kakorkoli, vabljeni v šotor, ki bo postavljen pri Žajf’nci (za tiste malo mlajše – zraven Gasilskega doma, Komunale in Pustne hale). Lušno bo! Letos znova v petek in soboto! … No … lušno bo še v četrtek, nedeljo, ponedeljek, torek, malo pa tudi v sredo.

Neobičajno, pa vendar – v tednu butalskosti bomo v petek dočakali tudi malce modrosti. Igrali nam bodo namreč Modrijani!

Butalski Urad Za Intiligenco oz. BUZI opozarja: previdno pri črpanju evropskih (pa tudi drugih) tekočih sredstev! Če pa že črpate, pustite metlo in druga prevozna sredstva doma.

Organizator: Cimermančič-Rok Stanka s.p.

Twitter

Youtube